Steunkousen aantrekken

Hoe moet je steunkousen aantrekken

Steunkousen aantrekken kan best lastig zijn. Zeker wanneer je voor het eerst steunkousen hebt aangeschaft. Maar dankzij ons handige stappenplan trekt u gemakkelijk uw steunkousen aan. Hieronder beschrijven we hoe u het best uw steunkousen kunt aantrekken om het zo makkelijk mogelijk te maken. Heeft u toch nog moeite met steunkousen aantrekken? Bekijk dan de video op onze pagina waarin we stap voor stap voordoen hoe u uw steunkousen moet aantrekken. Wanneer u deze stappen volgt, geeft uw steunkous precies de juiste druk op de goede plekken en blijven de steunkousen het langste mooi. Draag uw steunkousen direct na het opstaan totdat u naar bed gaat voor een optimaal therapeutisch effect. Zorg ervoor dat uw been na het douchen goed is opgedroogd voordat u de steunkousen aantrekt. De steunkous is het makkelijkst aan te trekken over een droog been.

Er zijn drie typen steunkousen: een kniekous, een lieskous en een panty. Controleer welk type u heeft en bekijk hieronder hoe u dit type steunkous het beste kunt aantrekken.

Hoe trek je de kous aan?  

U kunt uw therapeutische elastische kous aantrekken met uw handen. Hieronder leest u  hoe u de elastische kousen aantrekt. Ook het uittrekken van steunkousen kan een lastige klus zijn. Wanneer u moeite heeft de steunkous aan te trekken bestaat er een aantrek en uittrek hulpmiddel. Deze steunkousen aantrekhulp kan het een stuk gemakkelijker maken de kous aan te trekken.

Steunkousen aantrekken

Volg de onderstaande stappen om de steunkousen zo goed mo­gelijk aan te trekken:

  • Neem tussen duim en wijsvinger de hak aan de binnenkant beet en keer de kous tot aan de voet binnenstebuiten. Alleen de schacht is nu omgekeerd en het voetgedeelte blijft dus binnen in de kous.

  • Trek de opening met beide handen uit elkaar en trek het voetgedeelte over uw voet, tot aan de wreef. Let op! Plaats uw hiel op de juiste plek in de steunkousen.

  • Schuif het beengedeelte gelijkmatig omhoog zonder de steunkousen te draaien, aan de randen te trekken of teveel in lengte uit te rekken.

  • Verdeel de steunkousen gelijkmatig met twee handen over uw been, totdat de steunkousen zonder plooien of rimpels om uw been zitten. 

Steunkous met open teen aantrekken?

Volg onderstaande stappen op de lieskous met open teenstuk aan te trekken.

  • Volg de stappen 1 t/m 4 zoals omschreven bij het aantrekken van de kniekous.

  • Trek de steunkousen aan tot aan het dijbeen zodat de bovenste band blijft zitten.

Een steunpanty aantrekken 

  • Volg de stappen 1 t/m 4 zoals omschreven bij het aantrekken van de kniekous.

  • Trek de steunpanty aan tot de bovenste band uw taille bereikt. Strek de panty vervolgens stevig en gelijkmatig om uw lichaam voor een goede pasvorm.

Steunkousen aantrekken kan lastig zijn. Het is daarom belangrijk dat er bij het aantrekken van de kousen goede instructies worden meegegeven. Maar we weten hoe het gaat, vaak gooi je de verpakking na aankoop weg of weet je niet meer waar je nu de handleiding gelaten had! Daarom laten wij in onderstaande video zien hoe je de elastische kous goed en makkelijk aantrekt.

Zoals je ziet hoeft het aantrekken van steunkousen niet per se lastig te zijn, maar moet je er wel nét even wat meer tijd aan besteden dan bij normale sokken.

Tips bij het aantrekken van steunkousen 

STOX biedt verschillende soorten steunkousen aan met open en gesloten teen. Bent u op zoek naar kousen met open teen? De STOX Medical Lieskousen zijn de meest zijdezachte lieskousen met open tenen. Toch liever een steunkous met gesloten teen? De STOX Medical Socks hebben een gesloten teenstuk en verzachten pijnlijke benen in stijl. Al onze steunkousen met open en gesloten teen verbeteren de afvoer van bloed en vocht, wat vermoeide benen en spataderen in het dagelijks leven tegengaat.